Saya
baru balik dari Bandar Temerloh, yang bestnye bila sampai kat Temerloh ni dapat
makan gulai patin masak Tempoyak di Gerai Pak Usob dekat stesen bas lama tu. Seronok
pulak bila ade yang belanja makan. Saya sampai kat gerai ni tengahari (waktu
puncak), time gerai ni penuh sesak dengan pengunjung. Boleh lihat berbagai
macam orang datang kat sini menghabiskan dua periuk besar gulai ikan patin yang
di potong kepala, badan, isi dan ekor.
Selain patin lauk lain pun ada jugak. Tapi saya memang datang kesini nak makan
ikan patin dengan ulam jantung pisang. Kalau datang dulu, saya minum air jagung
tapi kali ni nak minum ABC. Gerai ni tak la berasa panas hawanya walaupun penuh orang sebab tuan kedai sediakan kipas macam ekon untuk pelanggan, jadi boleh
hirup kuah gulai dengan penuh feel.
No comments:
Post a Comment